Sunday, June 27, 2010

afiqah ashari a.k.a chaa

Bismillahirrahmanirrahim.

post ini untuk chaa. tapi, orang lain nak baca boleh juga





dear chaa,

this picture was taken around 2009. i know its quite an old one kan chaa. but, kak just love it lah (:

chaa ingat tak masa ni? masa ni hari sabtu kot. dan, chaa telah berjaya mengajak kak dengan jayanya ke library. oklah. library. not bad. study dalam bilik pun, jadi tak berapa nak study. haha. biasalah hari-hari cuti ni kan selalunya kita malas keluar. duduk je dalam bilik. pergi pun waktu petang. dahlah sabtu tutup pukul 5. sekejap je lah kita pergi kan. sampai-sampai je, chaa was like, ' kak kita duduk kat level law student lah. tak mahu duduk tingkat bawah, boleh tak? ' and ' lah, boleh je chaa. ramai je budak-budak course lain duduk kat level law tu. alah, chaa macam tak biasa pulak '. kak tak ingat lah chaa senyum ke gelak-gelak masa tu.

-----------------------------------------------

sampai-sampai, buku masing-masing pun dibuka. kak buat assignment. chaa buat apa ye? poetry? drama? ke literature ye? heh. kak pun tak ingatlah. buka buku baru berminit-minit dan.. 'eh,kita webcam nak?' 'ha,boleh juga' snap!snap!snap! dan snap! dapatlah gambar kat atas tu. masing-masing larikan muka sebab nak tergelak-gelak. ok apa. dapat suku muka. haha. punyalah sopan gelak. tertahan-tahan. dah tu, duduk library. kalau terkuat gelak, officer kat library tu jeling kita. haru tahu nanti. akhirnya, homework kemana. assigment kemana. lepastu terasa nak online lagi. heh. memang bagus benar trip ke library tu. kak kalau teringat 'peristiwa' ni mesti dah teringat muka chaa yang tersengih-sengih tu. (:

-------------------------------------------------

chaa, lama dah tak tangkap gambar kita dua. acehh. haha. sem lepas susah benar nak nampak batang hidung chaa. apatah lagi lesung pipit chaa. dalam 3 ke 4 kali je kan kita ter-jumpa. itupun kalau pergi main library. atau kak dengan rajinnya makan kat cafe kulliyyah human science yang jauh-jauh tu dari law's. atau chaa dengan semangatnya nak lunch kat law's cafe. haha. adatlah kan. masing-masing pun kulliyyah dah jauh. mahallah pun jauh. sem depan kita upgrade ye chaa. 5 6 kali ke. lebih lagi bagus. rindu sama chaa.

6 comments:

cha'a said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! kak ni mcm taw2 je. kite pnh terpk nk buat post ltak gmba tu taw! xD xpela kak dh ltak dlu.. wuaaa~ ni nk kne cubit ni. sje buat kte rindu eyh~~ kak! kite xingt kte mntk study kt laws. lol. tp part mkn kt cafe tu, haa.. btolla. smngt nk g sne. smpai sesat2! xD upgrade? mari!!! kak kne ajar kte jd rajin cm kak. kte rse cm x cukup rajen lg nih.. uhuk2

langittasbih said...

yeay! kak buat dulu.whoott!whoott!!
aww! sakitlah chaa cubit.. haha.
acceehh,,ehh..mestilah.kna kasi rindu.rindulah nak dengar chaa bercerita dgn tangan pun mcm berckp skli.siap ada gaya. gelak-gelak lagi.. tu pasal kak ingtkan chaa tu.. haha.tau xpe.. chaa kol kak, kak pulak pening2 kasi direction.yelah.cafe punyalah tersorok.'strategik' btol.em? aihh? chaa rajin ape.. kak biasa je.. meh,,kak doakan chaa rajin..

=)

cha'a said...

laaa.. dh mcm leesha pulak. yeke???? kite cte dasat gle la cmtuh~ xDD kak~ kte x ingt pn kte call.. haihh.. pe nk jd ngn kte nih? hokhokhok~.. wahhh.. trime kasih doakan kte rajen, kak.. kte tgh practice men lgu utk mu ni... wee~~

langittasbih said...

em?lorhhh..chaa ni,,tulah.lain kali letak cermin kat depan klo bercerita. baru nmpak gaya tgn chaa tu.. haha..owh? baby leesha pon camtu eyh? (acehh,,leesha baby lagi ke? haha)..

x ingat? chaa mmg kol akak lah time tu..kak ingt lagi.aishh.chaa makan kismis banyak2!! =D

sama2..=)

wahh! kak nak dgr!! mesti beshh lagu chaa tu..
jgn lupe kasi kak dgr nanti!

cha'a said...

untuk mu.. kite terlmbt wish bufday dy.. so, nk adiahkn r konon.. haha~ tp best.. at least dpt blaja lagu bru~ wee~ leesha tu jgn dipanggil baby. mengade je lebeyh. CUBBBBBBBBBBBIIIIIITTTT DY!

adoii.. tulah... kak terpkse blikn kismis r cmni.. neways, bestla post nih.. sy suke. waaahahaa~

langittasbih said...

acehh..untuk mu..
leesha mngade lah mcm kak dye.
hehe.cian lah bdk kecik tu di cubit cubitt.. (tpi best jgk cubit2 bdk2 nihh..spe suh comel sgt en)

XD

uhh? haha..chaa bli sndri lah. kang kak bli, chaa x smpat mkn.
alah..chaa kan ada madu.. (tpi madu e-3-10 tu chaa dah tnggalkan)

XD

em?yolah tu..

=)