Tuesday, November 23, 2010

number two comes after one.

Bismillahirrahmanirrahim.

got the second tag from imah. mah!! mah!! kimi buat ni. haa, jangan denda kimi tahu! :))

these are the instructions:
1.put your music library on shuffle.
2.for each questions, you need to push next button to get the answer.
3.you need to put the song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! most of the times it seems to work though, strangely enough.
4.ok, go!


1. if someone says, "is this ok?" you say...
awaken-maher zain. are you dreaming? you know it's ok, sajelah tu nak tanya kan, ahah.

2. how would you describe yourself?
akustatik-the times. err. marimari menstatik kan diri! kalau nyamuk geget baru gerak-gerak. tetibe*

3. what do you like in a guy/girl?
kasih tak bersyarat-azhari. wah!! wah!! tengok, kimi tak letak syarat-syarat neh. acehh. [ padahal lagu ni lagu untuk ibu ;) ye. ibu-ibu diluar sana, saya post lagu ni untuk ibu-ibu semua ]

4. how do you feel today?
better in time-leona lewis. kena pulak kan* semoga hari ini lebih baik dari semalam insyaAllah ;)

5. what is your life's purpose?
yesterday-the beatles. em. life can be understood backwards kan? but it must be lived forward, yesterday was a lesson.

6. what is your motto?
permata untuk isteri-kopratasa. acehh!! semoga Al-rahman sentiasa memimpin hati dan jasad untuk jadi isteri dan ibu yang solehah, penyejuk hati suami. [ suka ulang-ulang lagu ni. tehee. ]

7. what do your friends think about you?
istimewa-indigo. wehuuu! sukasuka. yeke korang? dah!dah! akrimi, jangan perasan! ;)

8. what do you think of your parents?
adinda-lah ahmad. aiyoo, tajuk lagu ni kena mintak lah ahmad tukar jadi adinda kanda. baru kena untuk umi dengan ayah kan,kan.. love you both! ;)

9. what do you think very often?
footprints in the sand-leona lewis. one phrase dalam lirik lagu ni, "i promise you, i'am always there, when your heart is filled with sorrow and despair" ;) moga-moga hidup saya sentiasa menyenangkan orang. insyaAllah.

10. what is 2+2?
open your eyes-maher zain. hah, bakpo tutup-tutup mata gak. bukok, pahtu kelih gak sini, 2+2 jadi 4 lah. huk aloh.. ;))

11. what do you think about your best friend(s)?
dancing in the moonlight-top loader. hahah. bestie, kamu memang ceria-ceria sokmo kan. sampai menari-nari di bawah cahaya rembulan. ahah~**

12. what do you think of the person you like?
muhasabah cinta-edcoustic. mari menambah-nambah cinta pada Allah ye. boleh kan? ;)

13. what is your life story?
only hope-mandy moore. hopes and hopes. doa and doa. tawakkal. Biiznillah.

14. what do you want to be when you grow up?
the climb-miley cyrus. jangan pernah berhenti dan mengalah akrimi! berusahalah semampu mu. Allah lebih tahu. ;)

15. what do you think of when you see the person you like?
kerlipan cinta-rabbani. ada kelip-kelip terbang dalam hati. eiii,, kamu ni akrimi!

16. what will you dance to at your wedding?
i think i'm in love-mocca. errr? apo menari-nari nih imah oii? haha. wedding eden biaso jo. tak berkat neh kang. tetibe* in love, menari dalam mimpi lah kot. heh.

17. what will they play at your funeral?
suddenly i see-KT tunstall. sedekahkan al-Fatihah kalau saya pergi dulu. Allah lebih tahu. dan kalau ter-suddenly baru tahu, kirimkan doa juga buat saya boleh kan?

18. what is your biggest fear?
inspirasi hati-dehearty. aitt, tak takut pun. heee.

19. what is your biggest secret?
saranghanda myeon-yoon gun. tolong belanja cheese cake kat secret recipe untuk saya satu, pastu meh datang sini tanya secret gapo gak hok besar sangat tu. ahah.

20. what will you post this as?
can you hear me-lee seung chul. haa, dengar tak, dengar tak ni.. tipulah tu kalau dengar. baca dalam hati kan.. ahah.





p/s: ada lah jugak kena sikit-sikit dengan random playlist ni. ahah. thanks imah!! ;)


2 comments:

cha'a said...

KAK!! hahahhaa! kite bru nk tag. xpelah :) bgusnye lagu2 kak. tgk lagu2 kite. tah pape je kua. tp mcm leh buat cerita dr jwpn2 kite tuh.. so emo! hahaha

langittasbih said...

CHAA! err, taklah bagus manapun..
ahah~ ;D

tapi jawapan chaa creative lagi lah..
;)